Плевнелиев потвърди: Да, аз ще водя преговорите за правителство!

Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, заяви екс президентът

Политика
15:06 - 04 Октомври 2022
5614
Плевнелиев потвърди: Да, аз ще водя преговорите за правителство!

Контактната група, обявена от Бойко Борисов в програмното му слово по-рано днес, ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили. Това потвърди Росен Плевнелиев, президент на България в периода 2012-2017 г.

„Благодаря за оказаното доверие да се включа в контактна група за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо редовно правителство. Предстои да се формализира нейния състав, като групата остава отворена за предложения от другите проевропейски и евроатлантически партии“, посочи той.

„Контактната група ще започне своята работа след сформиране на редовното 48-мо Народно Събрание, като ще заседава и ще дава пресконференции за постигнатите резултати единствено в сградата на Народното събрание. Няма да се посещават партийни централи и да се провеждат срещи на други места, а само пред очите на българските граждани и медиите, защото ще се работи за доверие и прозрачност“, каза още Плевнелиев.

По думите му, контактната група ще проведе срещи с всички проевопейски и демократични сили за търсене на съгласие по принципи и приоритети, на които да стъпи едно бъдещо правителство за преодоляване на кризите и стабилизиране на държавата. „Целта е да се промени подходът, да се възстанови диалогът, да се работи за доверие, да се търси обединение около базисни принципи, национални приоритети и работещи решения“, добавя той.