Пловдив изпада в политическа безтегловност

Политика
12:58 - 16 Ноември 2022
1787
Пловдив изпада в политическа безтегловност

В оставащата една година от мандата на кмета Здравко Димитров Пловдив ще бъде разкъсан между малките групи в Общинския съвет, а реално управление на града няма да има. Това заяви в интервю за Радио Пловдив Николай Радев, председател на групата на „Автентична лява БСП“ в Общинския съвет.

Добромира Костова от „Демократична България“ смята, че нещата вече ескалират и очакванията са, че през оставащата година Община Пловдив ще е в безтегловност.

Съветниците коментираха новата идея за окончателно спиране на пробива на Водната палата и прехвърляне на средствата към други два проекта – кино „Космос“ и форуми „Изток“ и „ЮГ“.

Добромира Костова подчерта, че съветниците на „Демократична България“ са обмисляли още на извънредната сесия да предложат окончателно спиране на пробива на Водната палата.

„Това пренасочване на парите от заема е нещо, за което ние говорим още когато гласувахме против заема и смятахме, че този проект за пробив на Водната палата не трябва да се осъществи. В случая обаче съм много скептична, защото тази информация не е документирана, не е нещо, което ние сме видели черно на бяло“, каза Костова.

Тя е категорична, че съветниците от "Демократична България" подкрепят идеята за прехвърлянето на средствата към кино „Космос“ и форуми „Изток“ и „Юг“.

Николай Радев заяви, че от първоначалните намерения за реализиране на важни за града проекти, в момента се реализира единствено „Модър-Царевец“, но дори и той се случва с голямо закъснение.

„Пробивът под Водната палата явно, че беше не добре направен проект. Но въпреки това, търсенето на начин за отпушването на това, което се случва между „Северен“ и централната част на града трябва да се търси като вариант. Дали кино „Космос“ и археологията, са най-важните за града – това е въпрос също на обсъждане. Кино „Космос“ също е в нашата програма и е необходим обект за работа“, каза Радев.