Пловдив осъмна със стихове на тротоара, видими само при дъжд

32 надписа със специален спрей са поставени на различни места под тепетата

Новини
12:46 - 25 Октомври 2019
3723
Пловдив осъмна със стихове на тротоара, видими само при дъжд

Пловдив осъмна със стихове от песни на тротоара. Изработените по специална технология надписи се виждат само, когато завали дъжд или се намокрят, съобщиха от Фондация "Пловдив 2019".

"Европа в Капки Поезия" е уникален проект, част от програмата на Пловдив- Европейска столица на културата 2019, който се прави за първи път в Централна и Източна Европа.

От специален материал по шаблон са изработени 32 надписа със стихове на песни, които са поставени на различни места по тротоарите на Пловдив. За полагането им е използван революционен спрей по технология разработена от 20 годишния американец Перегрийн Чърч. За първи път обаче се подхожда толкова мащабно за поставянето на такъв тип визуално изкуство в градска среда, посочват от Фондация "Пловдив 2019".

Подбрани са текстове на песни на емблематични изпълнители, като Битълс, АББА, Тото Котуньо, Лара Фабиан, Рамщайн, Инна и други. От българските участници, с изключение на Паша Христова с "Една българска роза", са избрани чрез допитване и Лили Иванова със "За тебе бях", Васил Найденов с "Всичко ми е наред" и Стефан Вълдобрев с "По-полека", са казва още в съобщението.