Пловдив с петъчен рекорд: Сватби на всеки половин час

10 двойки се заклеха във вярност до 16,30 днес

Новини
21:45 - 29 Май 2020
4139
Пловдив с петъчен рекорд: Сватби на всеки половин час

Пловдив днес удари истински сватбен рекорд - буквално през половин час младоженци се клеха във вярност в Дома на младоженците на ул. "Христо Г. Данов". 10 влюбени двойки си казаха "да" до 16,30, доволни са в обредния дом. 

"Това е рекорд след двумесечното затишие заради пандемията и ограниченията, наложени по време на извънредното положение", коментира  директорката на общинското предприятие "Радостни обреди" Чудомира Пинджева. 

Стълпотворение от кандидати за семеен живот имаше на знаковата дата 20.02.2020 г. А днес тенденцията успя да се повтори.

"Младоженците, отлагали сключването на брак, вероятно вече нямат търпение", радва се Чудомира Пинджева.  Юни почти е запълнен. Доста от сватбите са с изнесени ритуали.  Една от причините е, че от понеделник се отварят напълно ресторантите,  а не както сега - за тържества на терасите и в градините.

В събота и неделя ритуалите по сключване на брак се провеждат в обредната зала, защото са с музикален съпровод, включително и под звуците на пиано. Младоженците, кумовете и гостите задължително си носят маски.

През останалите дни от седмицата на двойките се предлага да сложат подписи на площадката пред Дома, но без оркестър, защото пианото няма как да се изнесе навън.

Голямото предимство обече е, че маските не са задължителни, а бъдещите съпрузи могат да поканят повече гости.