Пловдив се възстановява след потопа, евакуираха 120 деца

Актуални новини
08:01 - 03 Юни 2019
2319
Пловдив се възстановява след потопа, евакуираха 120 деца

Ситуацията в Пловдив след снощния проливен дъжд постепенно се нормализира. През нощта няма сигнали за бедстващи и пострадали хора, съобщиха тази сутрин от МВР. Продължава работата на аварийните екипи. Повече от 400 служители на полицията, пожарната, Община Пловдив, общинските предприятия и доброволци са взели участие в дейностите за овладяване на кризисната ситуация от снощи в Пловдив, уточниха от Кризисния щаб.

120 деца са били евакуирани снощи от Дома на културата "Борис Христов" след поройния дъжд, който потопи Пловдив във вода, а улиците и булевардите се превърнаха в реки.

Отводнена е сградата на областната администрация. 30 души - сред тях малки деца и 4 бременни жени, са изведени от бедстващи автомобили. Оказана е помощ на четирима самотно-живеещи инвалиди в наводнени жилищни сгради.

Евакуирани бяха два мола, тъй като водата нахлу в търговските центрове през централните входове. Магазините затвориха спешно, а хората бяха изведени.

Проходими, но все още трудни за преминаване са единствено подлезът на "Скобелева майка" и Коматевския възел. Вече се мият улиците и булевардите, по които има замърсявания, но движението не е спряно. Почистват се и се отводняват и подлезите за пешеходци.


Там, където светофарните уредби все още не работят, има дежурни екипи на полицията. На два жп прелеза също се регулира движението. 

Няма райони в града без електричество или вода. Аварийните екипи продължават отводняването на обществени сгради.

Всички закъсали коли в критичните точки са изтеглени на наказателния паркинг на бул. „Найчо Цанов“ и служебния паркинг на сектор „Пътна полиция“ на ул. „Напредък."

Пловдив стана Венеция - улиците се превърнаха в реки заради потопа

Вчера десетки автомобила се оказаха в капана на водата. Стотици домакинства останаха без ток заради аварии. Наводнени бяха къщи, мазета на жилищни и обществени сгради и 4 болници.

Рано тази сутрин проследи на терен работата на екипите и шефът на пожарната гл. комисар Николай Николов.

Служители на сектор "Пътна полиция" осигуряват безопасността на движението. От КАТ апелират водачите да преминават с повишено внимание и съобразена скорост по хлъзгавите участъци.