Пловдив топ дестинация в Европа, задмина Рим и Лондон

Втора в класацията е Марбея, следвана от Амиен във Франция

Новини
19:00 - 10 Февруари 2022
3112
Пловдив топ дестинация в Европа, задмина Рим и Лондон

Пловдив бе оценен като четвърти в класацията за „Най-добра европейска дестинация“ за 2022 г. Градът под тепетата премери сили със световно известни дестинации в 13-то издание на престижната класация European Best Destinations.

Любляна в Словения спечели най-голяма проция от любовта на туристите. "Град за любопитни и приключенски души, съкровищница от вълнуващи тайни и природни радости", така описват победителката. С второ място е отличена Марбея в Испания, следвана от Амиен във Франция.

"Пловдив е градът, в който хилядолетната история, култура и наследство са в хармония. Древен и вечен, артистичен и модерен, космополитен и романтичен, този град е толкова завладяващ и пълен с живот" - се пише в сайта на конкурса. 

Това бе единственият български град, който участва в надпреварата и е поставен в конкуренция с Лондон, Рим, Виена Истанбул, Атина, Прага и др. А над половин милион туристи от 182 държави са гласували за най-добрите европейски дестинации 2022. Така в битка с повече от 400 дестинации Пловдив слезе в ТОП 20 на най-високо ценени локации. 

„Най-добра европейска дестинация“ бе класация на специално подбрани европейски градове, с богато културно-историческо наследство, устойчивост и качество на живот, организирана от водещия уебсайт за туризъм в Европа - EuropeanBestDestinations.com.