Пловдивска студентка проведе много неприличен разговор с прокурор

Нямало да й се размине

Новини
10:20 - 21 Ноември 2020
8188
Пловдивска студентка проведе много неприличен разговор с прокурор

Студентка от Пловдив си позволи да се държи много неприлично в телефонен разговор с представител на районната прокуратура и беше наказана за действията си. Освен арогантното си отношение, момичето си е позволило да нарече няколко пъти прокурорката "мърла“, а в един от разговорите вмъкнала думите "***ли си, мрокурор ли си“, пише Plovdiv24.bg.  

Младата дама вече се била провинила и била обвиняема по бързо производство. Около обед в сряда тя получила обаждане от прокурор Н. Атанасова, която искала да я уведоми за времето и мястото на провеждане на заседанието по делото в съда – то било след два часа.

Нарушителката се афектирала и изразила бурно недоволство. Прокурорката заявила, че явяването е задължително и затворила телефона. Малко по-късно получила обратно обаждане от студентката. "…** ли си, мрокурор ли си, как ще ми затваряш телефона ти на мене…“, заявило момичето и попитало за какво точно е призована.

Прокурорката затворила отново телефона без да отговори нищо и влязла в съседен кабинет, където били двама нейни колеги. В този момент телефонът ѝ отново звъннал и отново била нарушителката. Този разговор се провел на високоговорител и другите прокурори чули всичко - студентката отново използвала арогантен тон и неприлични изрази като нарекла неколкократно обвинителката "..мърла..“. Това поведение обаче потресло и възмутило присъстващите, поради което били сезирани и органите на МВР.

Момичето било изправено пред съда и заради обажданията. Пред магистратите обяснила, че не разбрала за какво дело й се обаждат и къде ще се проведе заседанието в същия ден. И тъй като двукратно позвънила обратно, но отсреща никой нищо не й отвърнал, това я афектирало и действително използвала думата "мърла“. Не разбрала дали говори с прокурор, защото всеки можел да се представи като такъв.

Съдът не ѝ повярвал, защото ученичката знаела, че има дело срещу нея, прокурорката се представила с името и длъжността си, а и използваният израз "ти мрокурор ли си..“ сочи, че нарушителката поне е допускала възможността действително да говори с представител на обвинението.

Тя трябвало да бъде наказана за оскърбително отношение към орган на властта и неприличните изрази по телефона. Оказало се, че студентката е осъждана за шофиране след употреба на наркотици, а срещу нея имало и още две производства – за притежание на дрога и нарушаване на епидемиологичните мерки. Момичето работило, но само на процент.

Затова и магистратите сметнали, че глоба от 200 лева би бил най-адекватна. Решението може да бъде обжалвано.