Пловдивската Инфекциозна се препълни

Леглата за болни от COVID-19 свършиха

Новини
16:15 - 04 Август 2020
3331
Пловдивската Инфекциозна се препълни

Инфекциозна клиника в УМБАЛ "Свети Георги" Пловдив се препълни с пациенти с COVID-19 и в момента в няма нито едно свободно легло, съобщава „Марица”.

Положението е много сериозно, уточниха от здравото заведение. Предварително са били планирани 40 легла за болни от коронавирус, след това се увеличени на 55, но и те не достигат.

"Призоваваме другите болници в Пловдив да ни помогнат и да приемат повече пациенти с COVID-19, тъй като няма къде да ги настаним, заявиха още от Инфекциозна клиника. Относно осигуреността с кадри на този етап няма сериозен проблем, тъй като в помощ са командировани лекари, медицински сестри и санитари от други отделения на УМБАЛ "Свети Георги".

Заразените с COVID-19 лица в Пловдивска област вече са 937. Бройката им се увеличи, след като през последното денонощие още 13 души дадоха положителен резултат за новия китайски вирус. Така Пловдивско региона заема второто място в страната па брой на заразените след София, където те са над 3000. Няма тежки случаи през изминалото денонощие.