Пловдивски зевзеци за труса: Политиците започнаха да ни клатят

Добре, че беше за кратко, успокояват се под тепетата

Новини
22:00 - 07 Юни 2023
4749
Пловдивски зевзеци за труса: Политиците започнаха да ни клатят

Силното земетресение днес се усети най-вече в Пловдив и региона. Секунди след като земята се разлюля, очаквано в социалните мрежи започнаха да валят коментари, като всеки споделя как е усетил и къде го е заварил труса от 4,8 по Рихтер. 

"Бях в магазин в началото на ул. "Капитан Райчо," под един голям блок. Избуча силно, стъклата и стелажите се раздрънчаха, все едно нещо удари силно под краката ми с чук. Явно е било вертикално. Добре, че беше за кратко. Имах слушалка в ухото. Радиото изпращя силно. Имам две котки. Като се прибрах женската така се беше скрила някъде, че не мога още да я открия", написа Мария Рачева. 

"На 7-я етаж по Каменица се усети все едно някой беше влязал вкъщи и ми разклати стола нарочно", коментира пък пловдивчанинът Стоян. 

"В Пловдив беше многооо страшно. Бях навън. Все едно змия мина под земята и все едно някой разклати земята вертикално. Беше за кратко, но беше гадно", описа преживяването си Маринела Стаменова. 

"Не го усетих, бях навън. Отивах да си правя зъбна снимка и видях, че всички от денталната клиника са навън. Помислих, че имат някаква почивка, но ми обясниха че заради земетресението слезли долу", написа пък Катя Спасова. 

Евгения Чолакова пък посочи: "В Асеновград се чу взрив направо и после ни се разклати къщата". 

"Умрях от страх. Живея на 12-ия етаж", коментира Димитринка. 

"Ужасно беше .... Дай Боже да имаме спокойна нощ", надяват се и си пожелават мнозина в социалните мрежи. 

Не са малко и зевзеците, които коментират труса в Пловдив.

Един от коментарите гласи, че още няма и ден и новото правителство започна да клати здраво държавата.

Друг пък пише: "Аз бях в колата, ама от нашите разбити пътища нищо не разбрах".