Пловдивският фотограф, обвинен за детско порно: Истината е коренно различна

Новини
12:09 - 20 Юни 2024
38371
Пловдивският фотограф, обвинен за детско порно: Истината е коренно различна

Фотографът от Пловдив Димитър Дардов, обвинен в заснемането и притежанието на порно клипове с малолетно момиче, отрича вината си.

"Истината е коренно различна и ще бъде доказана", каза той пред съдебната зала, докато охраната го водеше вътре. В момента се провежда разпоредителното заседание по делото му. То обаче се гледа при закрити врати. Съдия Габриел Русев изгони журналистите от залата, без да мотивира решението си.

Според прокуратурата между 4-и и 6 август 2021 г. Дардов е направил 6 клипа, "изобразяващи реални блудствени действия и похотливо показване на половите органи". Във видеата участвало 7-годишно момиче, оставено на грижите на фотографа от майка си. Срещу Димитър Дардов е повдигнато още едно обвинение. При обиск в дома му е бил открит харддиск с 10 порнографски файла, на които са заснети момичета, които изглеждат под 18 години.

По време на заседанието за определяне на мярката му за неотклонение адвокатът на фотографа Йордан Давчев заяви, че клиентът му работи с дискове на клиентите му.