По 11 обвинения за убийците на Тоско

Имената на задържаните се пазят в тайна

Крими
13:25 - 07 Януари 2020
2381
По 11 обвинения за убийците на Тоско

Продължава разследването за убийството на 28-годишния българин от утраси - футболни фенове на ПАОК в Солун.

Гърците са шокирани от проявите на агресия от страна на футболни фенове и настояват за мерки, които да изчистят спорта от действията на ултраси.

Двама от феновете на ПАОК са с доказано участие в побоя над българите.Те са в ареста и вече получиха обвинения за 11 престъпления. От хулиганство до организирано нападение над невъоръжени лица.

Естествено по време на разпита се опитаха да защитят тезата, че не са искали да наранят българите, но самият факт, че са били добре въоръжени с бухалки и лостове доказва противното.

Цялата група от 20 човека са носели и каски с надежда да не бъдат разпознати от записите на камерите, но полицията успя да установи конкретни лица.

Разследването продължава, защото според записите от камерите има още фенове, участвали директно в нападението над българите.

Имената на задържаните се пазят в тайна. Властите се страхуват, че техни роднини могат да бъдат нападнати за отмъщение.

Въпреки това медиите вече изнесоха информацията, че единият от арестуваните е син на висш полицай и то от Отдела за борба със спортното хулиганство.

Надеждите са, че постът, който баща му заема няма да повлияе на процеса срещу сина му.

Според юристи, които коментират случая, квалификацията е умишлено убийство, а не нещастен инцидент, цитира "24 часа".

Третият с повдигнато обвинение е шофьорът на колата, прегазила българина. Става въпрос за жена, която е обвинена в причиняване на смърт по непредпазливост с утежняващото обстоятелство, че не е спряла след инцидента. Тя се е предала на полицията чак на следващия ден.

Случаят продължава да се коментира с пълно съчувствие към българите и се очаква не само тежка присъда, но и много строги мерки от страна на правителството срещу тези прояви на футболен фанатизъм придружен с опасност за живота на хората