По Агата Кристи: Убиха 77-годишен мъж, участник в похода към Рилския манастир

Актуални новини
10:46 - 31 Юли 2019
4699
По Агата Кристи: Убиха 77-годишен мъж, участник в похода към Рилския манастир

77-годишен участник в станалия традиционен у нас поклоннически поход "Светият път" от Велико Търново до Рилския манастир е бил убит. Това потвърдиха от Окръжната прокуратура в Перник пред Lupa.bg, след като първоначално се смяташе, че човека е получил инфаркт. 

Тялото на възрастния мъж, който е от Бургас, е било открито в неделя край пътя между радомирските села Дрен и Горна Диканя. Пенсионерът се движел самостоятелно от групата и само по пътищата, тъй като има прогресивно очно заболяване и зрението му било намалено. Той обаче поддържал постоянна телефонна връзка с останалите участници в похода и твърдял, че има сериозен опит. Можел да се справи сам, затова групата не се притеснявала за него.

В неделя сутринта водачка на група подала сигнал, че е загубила връзка с бургазлията. Служители на полицията и кметът на село Дрен започнали обход на района. След около час мъжът бил намерен мъртъв. Първоначално криминалистите решили, че участникът в поклонническия поход е бил блъснат от джип или бус, тъй като имал травми в горната половина на тялото. Сред останалите участници в похода се разпространило мнението, че човека е починал от инфаркт.

При аутопсията обаче са установени следи от асфикция (задушаване). Очевидно пенсионера е бил убит, казват от полицията, които вече разследват мистериозната смърт, сякаш взета от роман на Агата Кристи.