По български: Спасители пребиха туристи на плажа (ВИДЕО)

Бруталният инцидент се е случил на пясъчната ивица на Слънчев бряг

Новини
16:00 - 09 Август 2022
3459
По български: Спасители пребиха туристи на плажа (ВИДЕО)

Полски туристи са били бити, удряни, блъскани и ритани от морски спасители на плаж в Слънчев бряг в късния следобед в понеделник пред очите на десетки почиващи възрастни и деца. За инцидента съобщил един от потърпевшите - 22-годишният Адриан.

След агресията спасителите са напуснали морския пост, който охраняват, и избягали преди идването на полицията. Няколко почиващи са направили видеоклипове на инцидента.

„В неделя решихме да си починем, а в понеделник следобед – на плаж“ – разказва пред OFFNews Адриан.

Всичко за туристите било чудесно, сложили си хавлии да полежат, мислели да се изкъпят в морето. За тяхно съжаление имало вълни и не можело да се влиза, всъщност оттам започнал и проблемът. Възрастна двойка била влязла сред вълните и спасителите започнали грубо да се разправят с тях.

Въпреки вълните и забраната в морето имало влязла някаква възрастна двойка.

„Бяха някакво възрастно семейство, спасителите се насочиха към тях и започнаха да им свирят, да излизат. Хората вървяха към брега и излизаха. В този момент мъжете, на видеото ще ги видите с червени бански, влязоха във водата и започнаха физически да блъскат възрастните към брега и да им крещят. И да ги избутват физически, грубо навън. Почувствахме се ужасно, всъщност всички на плажа виждаха това – млади мъже, които са призвани да спасяват, се държат по такъв груб начин“ – допълва 22-годишният младият мъж.

Младежът, заедно с баща си Дариуш (40 г.) били близо до случката и се намесили.

„Да не си помислите, че сме отишли да се бием там, или... През миналата година имах операция на хематом с отваряне на черепа, сега имам титанова пластина, знам си състоянието и никога не бих предприел физически риск, ако знаех какво ме очаква. Думите, които казах на спасителите бяха: Спокойно, защо така, дайте без скандали, това са възрастни хора.“

В този момент спокойното протичане на плажуването приключило.

„Единият от спасителите блъсна мен, после татко. Татко падна на земята. Удариха ме втори път, паднах, удариха ме по главата, там, където съм опериран. Годеницата ми Марта се притече, видяха я, че говори нещо и е с нас, единият мъж я удари и нея. Няма да повярвате, но дойде и 13-годишния ми брат Себастиан, и него започнаха да удрят, счупиха му очилата. Не знам дали бих могъл да разпозная спасителите, но сигурно се знае кой е работил в четвъртък след 16.00 на този пост, а единият от мъжете имаше татуиран кръст на шията“ – описва Адриан ситуацията от своята гледна точка.

Веднага след публикациите от пресцентъра на ОДМВР-Бургас стъобщиха, в РУ - Несебър е образувана проверка, като са свалени обяснения от полските туристи и са получени видеа от свидетели на случилото се.

Установена е самоличността на спасителите, сочени от туристите за участници в инцидента. Очакват се медински свидетелства от пострадалите поляци за установяване на получените телесни увреди. Събраните до момента данни са докладвани в Районна прокуратура - Несебър.