По-малка присъда за Роман Логвиненко, обвинен за атентата срещу Алексей Петров

Актуални новини
15:06 - 14 Май 2020
4345
По-малка присъда за Роман Логвиненко, обвинен за атентата срещу Алексей Петров

Софийският апелативен съд намали с 5 години присъдата на украинеца Роман Логвиненко, който бе обвинен за атентата с гранатомети срещу бившия съветник в ДАНС Алексей Петров през 2015 г.Така наказанието на чужденеца вече е не 15, а 10 години.

Решението е на 3-членен състав с председател Пламен Дацов и членове Светла Букова и Величка Цанова, съобщиха от Софийския апелативен съд. То не е окончателно и може да се оспори пред ВКС.


Логвиненко е признат за виновен като помагач в опита за убийство с гранатомети на Петров, който бе извършен на 29 октомври 2015 г. в столичния кв. "Кръстова гора". Бившата барета и съветник в ДАНС пътуваше с шофьора си в брониран „Мерцедес S 500 гард“ и това спаси живота им, защото снарядите не успяха да проникнат в автомобила.

Още на 17 май 2019 г. Логвиненко бе оправдан от първата инстанция - Софийския градски съд, по обвинението, че е подбудител и организатор на покушението срещу бившата барета.


Покушението срещу Алексей Петров бе извършено с гранатомети на 29 октомври 2015 г. в столичния квартал „Кръстова вада“ близо до дома на бившата барета


Според прокуратурата Логвиненко е купил колите, с които е организиран атентата и е осигурил оръжието. Давал е и съвети на съучастниците си. Преките извършители на атентата - двама украинци, не са открити.

 

Снимки: Агнес Методиева