По-малко знамена и без свинско!

Толерантността в Германия започва да излиза извън граници

Спорт
14:14 - 25 Юни 2024
6945
По-малко знамена и без свинско!

Европейското първенство е в разгара си, а някои отбори научиха съдбата си - едни продължават битката за трофея, а други - се прибират към вкъщи. Атмосферата около мачовете е вълнуваща, но когато няма срещи, е малко по-различно и това учудва доста хора.

Винаги, когато играе Бундестима, страстите в страната са доста, а знамена и украса могат да се видят навсякъде - и в големите градове, и в по-малките населени места. Е, този път, за разлика от поредния голям форум, на който Германия беше домакин - Световната купа през 2006 година.

Хората в страната отчитат факта, че знамената са по-малко от предишни години, но не защото германците биват завладяни от други националности и етноси, а просто все по-често се говори за чест и морал, а голяма част от тях живеят с внушението за вина за изминали исторически събития. Оказва се, че национализмът вече не е на почит и се счита за грешно. Ето, това е причината знамената по сградите в Германия да са оскъдни на брой.

За сметка на това навред могат да се забележат много турски и албански знамена...

И още нещо, свързано с толерантността - ако си от еврейски произход и решиш да отвориш фирма, в началните няколко месеца не плащат данъци и т.н.

Но по-страшното е в училищата - на децата се предоставя винаги обяд, но когато е с мето, менюто никога не включва свинско, а само телешко. Така, тези малчугани, които не са от семейства с мюсюлмански произход или не поддържат тази религия, са лишени от право на избор.

И друго нещо, свързано с религията - преди повечето мачове се раздават безплатно футболни библии - Kicker Bibel, и то в луксозно издание, за да може всеки, които иска да се образова по време на мач, да го стори!? Сякаш хората отиват на библиотека, а не на футболен двубой...