По морето: Проверките в заведенията - през пръсти!

Инспекторите гледат повече да намажат с хапване и рушвети

Новини
15:00 - 09 Август 2024
1977
По морето: Проверките в заведенията - през пръсти!

В летните августовски горещини ни никой не му се работи, особено в България. Когато морският сезон е в разгара си у нас, се извършват редица проверки, най-вече в хранителните вериги, заведения за бързо хранене и ресторанти, както и хотелите, които предлагат опцията "ол инклузив". Оказа се, че всичко се прави през пръсти.

Lupa.bg научи, че инспектиращите по нашите географски ширини не си дават много зор и не обръщат внимание на трайността на хранителните продукти, както и на качеството, което се предлага на туристите.

Летовници се оплакаха, че са имали проблеми, след като са хапвали по заведения по време на почивката си на родното Черноморие.

Тези, които трябва да упражняват всекидневен контрол, не си дават зор и просто отбиват номера.

"Истаната е, че идват и гледат да получат някое рушветче или да хапнат и пийнат обилно, да се радват със свои близки на различни промоционални пакети, които се предлагат от различните хотели и ресторанти, призна пред Lupa.bg сервитьор от голям черноморски комплекс. - Изобщо нищо не ги интересува, а всичко приключва в момента, в който им се сервира хубав обяд, след това кафенце и десерт. Явно за тях това е достатъчно. При нас може нещата да са на ниво, но на други места със сигурност не е така и те си затварят очите".

Повечето заведения за бързо хранене, които са най-евтини и оборотни у нас, пазаруват нискокачествени продукти от големите вериги, а след това всяка една храна се сервира с доста голяма надценка, която е пак доста поносима за нашенеца, който се цупи на 25 лева за салата в топ курортите ни.

Там, където се пържи риба и картофки, почти не се сменя олиото, което е една от причината вкусът да не е чак толкова хубав, а хората да имат стомашно-чревни проблеми.

Просто такава е родната картинка - ниско качество, почти нулева заинтересованост от инспектиращите и високи цени.