По погрешка: Жената, ранена от колата с мигранти в София, е била арестувана

Топ
11:49 - 18 Септември 2024
1278
По погрешка: Жената, ранена от колата с мигранти в София, е била арестувана

Антоанета Борисова е потърпевшият шофьор на автомобила, ударен от кола с 11 мигранти при гонка с полицията. Екшънът се разигра в София в понеделник. След катастрофата и след прегледа в болница Борисова е арестувана, разказа тя пред Нова тв. 

„Прибирайки се от работа по Околовръстното шосе, чух полицейски сирени. Колите почти спряха, след което се случи ударът. Изгубила съм съзнание, не помня нищо до момента, в който видях полицайка до мен. Тя ме попита дали съм добре и дали искам да се обадя на някой близък. Откараха ме в болница, направиха ми изследвания. След това дойдоха двама полицаи и казаха, че трябва да ми направят проба за алкохол и наркотици. Съгласих се веднага. Оказа се, че имам положителна проба за опиати. Казах, че съм пила едно хапче против главоболие на обяд. Никога не съм приемала наркотици и затова предложих кръвен текст. Дадох кръв. По-късно се оказа, че съм задържана за 24 часа в Пето районно управление“, каза Борисова.

В ареста тя била настанена при мигрантите и при „човека, който за малко не отнел живота ѝ“. Борисова допълни, че това се случва на фона на травмите, които е получила.

„Оцелях по чудо, в момента живея втори живот“, сподели още пострадалата и допълни, че полицаите са казали, че колата с мигрантите е карала с почти 200 км/ч.

Светлана Найденова, сестра на Антоанета, сподели, че научила за катастрофата от колеги на пострадалата. Тя допълни, че в протокола на МВР е описано подробно какво се е случило и от него става ясно, че Антоанета не е била употребила наркотици.

Адвокат Силвия Петкова определи случилото се с Антоанета като „произвол“.

„Един от основните принципи, които трябва да се спазват в случай на задържане, е този на необходимостта. Много често Европейският съд по правата на човека осъжда България по такава причина“, каза още Петкова. Тя допълни, че в случая с Борисова няма обстоятелства, които да налагат нейното задържане.