По "Графа": Заличиха един от малкото красиви графити

Новини
21:35 - 27 Март 2019
3994
По "Графа": Заличиха един от малкото красиви графити

Днес по ул. "Граф Игнатиев" беше извършено поредното посегателство върху идентичността и красивите градски пространства на София, алармираха от инициативния комитет за борба с градските безумия "Спаси София".

"Заличиха един от най-красивите графити в София на ул. Граф Игнатиев, чийто автор е световноизвестния артист Тристан Итън. Макар и като деликатна реклама, произведението имаше изключително висока художествена стойност и беше оценявано както от жителите на града,така и от неговите гости. Не можем да си представим какви примитивни профани са го извършили и защо, но явно в този град някой мрази всичко красиво, различно, авторско. Градът е обезобразен от драсканици, те не се премахват и чистят, но за сметка на това вчера беше открит безличния, приличащ на надгробен паметник фонтан на площад Гарибалди. Честито, да живее розовото!", пишат те. 

От "Спаси София" напомнят, че по света временни инсталации остават за постоянно, когато получат обществено одобрение и се превърнат в символ. Като Айфеловата кула например. И питат: "Ако стената е отдавана под наем, можеше общината да я откупи и да запази графита. Желание?"