По стъпките на Меси: Бойко наниза пет с екипче на Челси

Гошо Гинчев и Христо Йовов асистираха на бившия премиер, който беше аплодиран от Красен Кралев и Иван Портних

Спорт
12:40 - 16 Август 2023
2736
По стъпките на Меси: Бойко наниза пет с екипче на Челси

Бившият премиер Бойко Борисов продължава да изживява втора футболна младост и не спира да бележи гол след гол по терените из страната. 64-годишният политик, който преди години стана и най-възрастният професионален футболист не само у нас, но и в света, удостои с присъствие и чар морската ни столица Варна.

Вчера беше личният празник на града, по този случай, лидерът на ГЕРБ и известни бивши футболисти изиграха приятелски мач в комплекс "Тринити".

Разбира се, Бойко Борисов не смята да "слага обувките на пирона", тъй като неговият идол - Лионел Меси, също продължава да се състезава и да ниже гол след гол, макар и по терените на САЩ, където и тази нощ се изяви с попадение, пратило Интер Маями на финал в Купата на лигите.

На изявите на Борисов се насладиха само избрани люде от политическия ни живот и обществото - бившият министър на спорта Красен Кралев, кметът на Варна Иван Портних, старши треньорът на Черно море Илиан Илиев, както и още много други, които след последния съдийски сигнал си направиха обща снимка за спомен.

Отборът "Борисов и приятели" се наложи с 15:13 над тима на "Звездите", воден от бившите понапълняли национали Гошо Гинчев и Христо Йовов, а бившият премиер, облечен в екип на един от любимите си отбори Челси, отбеляза пет (5) гола. По този начин той доказа за пореден път, че няма стари и млади, а можещи и неможещи. Всъщност, преди няколко седмици Бойко победи "на топче" и Валери Божинов, слагайки в малкия си джоб бившия национал с думите: "Аз колко големи звезди съм бил преди теб".

В състава на бившия премиер играха още селекционерът на младежкия национален отбор Александър Димитров, който заедно с бившия футболист на ЦСКА и помощник треньор на червените - Светослав Петров и Мариян Германов - Мацата, дадоха своя принос за успеха.

В отбора на противниците личаха още имената на Милен Петков и Марин Петров.