Побелял и остарял, Николай Банев се оплака от арестите

Топ
17:23 - 24 Септември 2019
4958
Побелял и остарял, Николай Банев се оплака от арестите

"Арестите у нас нямат нищо общо с нормалните човешки условия", оплака се в съда Николай Банев, срещу когото се води дело за данъчни престъпления и пране на пари. Днес той влезе в съда, а журналистите видяха, че е видимо остарял. Косата му пък е почти напълно побеляла.

"Там е чудовищно и не мога да си представя как държава - членка на ЕС в 21-ви век може да задържа хора. Дори животните в дивата природа не пребивават в такива условия", допълни той.

Банев нарече обвинителния акт "абсолютен пасквил", в който имало единствено лъжи и инсинуации. "Няма нито един документ с наши подписи, който да доказва, че сме извършили престъпления. Обществеността се забавлява с упражненията на прокуратурата да ни изкара организирана престъпна група", ожали се Банев.

Съпругата му обяви, че не разбира в какво е обвинена. Голяма част от твърденията на прокуратурата са основани на публикации от жълтата преса, заяви емоционално тя.

Пред медиите Банева разказа, че публичността на разследването и изнесените факти за имотното състояние на семейството станали причина да бъдат притеснявани за пари и дори заплашвани. От кого обаче, тя не посочи.