Побойник е на подсъдимата скамейка заради заплахи към съсед и полицай

Общество
17:56 - 27 Март 2024
1437
Побойник е на подсъдимата скамейка заради заплахи към съсед и полицай

Девинският районен съд уважи искането на Районната прокуратура за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" срещу Петър Р., обвинен за закана за убийство, съобщи Веселина Николова – заместник районен прокурор на Смолян.

В рамките на един ден са образувани две досъдебни производства за кражба и две бързи производства – за закана за убийство срещу съгражданин и за закана за палеж срещу полицай. По три от тях той все още не е привлечен като обвиняем. Прокурор Николова уточни, че предстои двете бързи производства да бъдат обединени. 

„По време на делото 26-годишният мъж не се призна за виновен, отказа да дава обяснения и поиска по-лека мярка“, допълни заместник районният прокурор. 

Мъжът е арестуван след жалба на негов съгражданин за откраднато куче. По време на ареста той е буйствал, оказал съпротива и се заканвал. 

Петър Р. е осъждан за опит за убийство. Срещу него има и присъда за притежание на наркотични вещества на Софийския районен съд, която не е влязла в сила. Има и няколко висящи досъдебни производства в София, Бургас, Девин и други градове.

Определението, с което е взета мярката за неотклонение „задържане под стража“, може да бъде обжалвана пред Окръжния съд в Смолян.