Почернената племенница на Гала се прибра в България

Мария Пенева преживя ужасен шок преди година

През ключалката
13:35 - 10 Декември 2019
11920
Почернената племенница на Гала се прибра в България

Почернената племенница на Гала, която живееше с родителите си и брат си в Америка, се е прибрала у нас. Мария Пенева преживя ужасен шок преди година, когато брат й Георги бе застрелян от полицай на младежки купон. Георги и Мария са деца на брата на Гала - Петър Пенев, който от много години живее в САЩ, пише hotnews.bg.

"Бях събудена в 2 ч. през нощта на 11 декември от звъна на телефона. Полицай ми каза, че моят брат Джордж, познат на по-голямата част от Бъфало като Пенев, е бил прострелян четири пъти в гърдите от полицай от град Фредония в понеделник, 10 декември в 1.30 ч. Полицаят няма да бъде обвинен в нищо. Джордж имаше най-голямото сърце още от малък. Той обичаше нашата братовчедка Мари (това е името на дъщерята на Гала - бел. ред.) толкова много, че когато родителите ни му казали, че ще има малка сестричка, той бил толкова развълнуван, че настоял да кръстят и мен Мари", разказа тогава за трагедията Мария Пенева.

От полицията в Бъфало съобщиха, че на 10 декември униформени служители се отзовали на сигнал от граждани. В къща на ул. "Либърти" в банята на втория етаж се бил барикадирал млад мъж. Когато той излязъл от къщата и тръгнал срещу полицаите, размахвайки нож, те видяли, че по тялото му има прорезни рани. Младият мъж атакувал полицаите, при което единият от тях - с над 15-годишен стаж, му извикал на спре.

След неподчинението му, полицаят стрелял и убил на място Георги. Новината накара Гала и Стефан спешно да поемат към Америка и няколко дни водещата на „На кафе” не бе на екран миналата година. Трагедията накарала Мария Пенев да преосмисли живота си и да се върне в България. Тя черпи сили в тези трудни месеци от Гала и Мари, както и от баба си. Четирите дами си организират събирания по женски и водещата и Майка й дори се съгласяват да играят ролеви игри, за да повдигнат настроението на почерненото момиче.