Почерненият баща на Андреа: Законът пази убийците

Асан Руменов иска доживотна присъда без право на замяна за изрода Аксел Олеков

Актуални новини
08:38 - 14 Януари 2020
2447
Почерненият баща на Андреа: Законът пази убийците

Почерненият баща на закланата и изнасилена Андреа Руменова поиска доживотна присъда без забяна за изрода Аксел Олеков.

По-строги мерки за сигурност ще бъдат предприемани в Галиче след убийството на 18-годишната ученичка. Докато това се случи, хората в селото настояват за справедлива присъда за извършителя на престъплението.

Хората в Галиче настояват за по-строги мерки за сигурност, както и за максимална присъда на извършителя.Близки на убитата се събраха тази сутрин  площада пред кметството на селото.

Организаторите на протеста споделиха, че настояват за получаването на максимална присъда за извършителя на убийството, прилагане на по-строги мерки при излежаването на присъдите от подобен характер и промяна в Наказателния кодекс, свързана с увеличаване на присъдите за лица под 18-годишна възраст.

"Засега хората са спокойни и няма напрежение. Жителите започват подписка за промяна на Наказателния кодекс", коментира кметът на Галиче Страхил Стоянов.

В селото има засилено полицейско присъствие. В Галиче ще има патрул, който да обикаля, както и ще се постави видео наблюдение. Бащата на убитото момиче Асан Руменов каза, че иска доживотна присъда без право на замяна. Според него законът в момента защитава убийците.