Почетино: Челси е най-успешният

Разбира се, в последните 15 години, заяви новият мениджър на лондончани

Спорт
22:05 - 03 Юли 2023
3308
Почетино: Челси е най-успешният

Мениджърът на Челси Маурисио Почетино даде първото си интервю като наставник на отбора. Той изрази своето задоволство от назначаването си, похвали клуба за успехите му от близкото минало, обеща, че лондончани ще се завърнат към победите, говори за желанието си за приятна атмосфера в отбора и увери, че е станал много по-добър треньор от преди.

“За мен е удоволствие и чест сега да бъда част от Челси. С моя щаб сме много развълнувани, като лично аз познавам Челси много добре. Това е един от най-великите клубове в света. Така че, разбира се, за мен беше лесно решение да дойда тук. За нас като екип е вълнуващо да опознаем клуба. Нашето желание е да върнем радостта в този велик футболен клуб. Ще работим усърдно и ще играем по начин, по който феновете могат да се наслаждават на футбола. Историята на Челси е свързана с победите, но също така е важно как ще постигаме тези успехи.

Мисля, че културата в клуба е от голямо значение. Става въпрос за култура на печелене. В последните 10, 12 или 15 години Челси е най-успешният отбор в Англия. Познавам много добре Премиър лийг и какво означава културата на Челси. Смятам, че нашите привърженици са развълнувани, че отново ще се опитваме да печелим. Разбира се, че и ние сме развълнувани. Имаме възможността да работим с доста млад състав, и то с различен подход в сравнение с миналото. Но мисля, че всички трябва да разберем, че трябва да работим наистина усърдно и да създадем добра атмосфера на тренировъчната база, за да подсигурим успехите на отбора през следващите няколко години.

Очаквам играчите да бъдат отворени и да ни позволят да ги ръководим. Най-вече имаме нужда от това да бъде създадена атмосфера, при която всички да се чувствам комфортно тук. Необходимо е футболистите да усещат, че имат пространство и да се чувстват важни. Нашата експертиза е да осигурим най-добрите инструменти на Челси, чрез които играчите да бъдат успешни, както и да се подобряват на индивидуално и колективно ниво. Имаме нужния опит и заедно можем да създадем един фантастичен път на развитие. Точно това искаме: да бъдем заедно, да работим заедно и да бъдем част от този футболен клуб. Ако сме задружни, ще бъдем много силни. Имаме невероятен състав и със сигурност ще привлечем играчи с отдаденост, които да искат да бъдат част от клуба. С феновете и всички хора тук можем отново да намерим начин да бъдем успешни.

Сега съм много, много, много по-добър треньор! Мисля, че разполагам с важен опит, който да анализирам. В миналото сме имали случаи, в които да анализираме всичко и да бъдем по-добри. Еволюцията протича всеки ден, опитвайки се да бъда по-добър. Опитът е нещо, от което трябва да извличаш полза, защото в противен случай той е нищо. Мисля, че ние сме на прав път с опитите ни да добавяме някои неща и да помагаме на играчите да се развиват. Треньорският ни щаб вече е по-добър и е такъв, който обича да бъде иновативен и да изпреварва всичко, но също така комбинира и неща от футбола от миналото”, коментира Почетино в първата част от интервюто си пред клубната телевизия.