Почетоха паметта на загиналите полицаи и пожарникари при авария в Бобов дол

Новини
12:10 - 04 Септември 2024
507
Почетоха паметта на загиналите полицаи и пожарникари при авария в Бобов дол

Паметта на загиналите шестима полицаи и пожарникари на 4 септември 1999 година при взрив в Централните взривни складове на Мини "Бобов дол" беше почетена пред паметната им плоча в двора на Районното управление (РУ) в Бобов дол.

Пред паметта на служителите на МВР се поклониха заместник-министърът на вътрешните работи Любомир Йосифов, директорът на Главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (ГДПБЗН) гл. комисар Александър Джартов, директорът на Областната дирекция на МВР в Кюстендил комисар Светослав Григоров, директорът на Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" Светослав Георгиев, колеги, приятели и роднини.

Капитан Крум Зарев и младши лейтенантите Иван Факирски, Венцислав Георгиев, Бисер Калистратов, Ивайло Иванов и Ивайло Парасков загинаха по време на изпълнение на служебните си задължения преди 25 години. 
 
Докато потушават пожар в склад номер 3 на Централните взривни складове на Мини "Бобов дол" в село Големо село, избухва взрив, при който шестимата млади мъже - пожарникари и полицаи, загиват на място.

"Събрахме се за поредна година, за да почетем шестима млади мъже, шестима герои и да си припомним за тяхната героична постъпка. Те влязоха в огъня, за да спасят всички нас, но за съжаление останаха там", каза директорът на РУ Марио Миланов.

Паметта на загиналите шестима служители на МВР беше почетена с падане на колене и вой на сирени. Пред паметният знак бяха поставени венци и цветя.

"Толкова години след тази трагедия, виновниците останаха ненаказани", коментираха присъстващи на поклонението в двора на полицейското управление.