Почина арх. Мариана Везнева, разчела пиктограмите

„Житните кръгове говорят“ е само една от нейните книги с тайни послания

Актуални новини
21:01 - 27 Февруари 2021
19607
Почина арх. Мариана Везнева, разчела пиктограмите

4 дни преди да навърши 87 години, почина архитект Мариана Везнева. Тя е автор на над 12 книги с езотерична литература и феноменът, който разчете посланията във фигурите на  житните кръгове.

Мариана Везнева е родена през 1934 г. в София. Завършва Висшия институт по строителство и архитектура. Първоначално работи като учител в Техникума по приложни изкуства в София, след което почти целия си трудов стаж прекарва в Института по паметниците на културата. През това време създава статии и книги за паметници на културата в големите български градове.

След пенсионирането си започва да пише книги на духовна тема. Първата й книга „Свръхсетивно познание“ излиза през 1991 г. На следващата година излиза втората й книга – „По спиралата на еволюцията“. През 1998 г. излизат „Езотерично посвещение“ и „Зад завесата на времето“ – книги, които стават трета и четвърта в поредицата „Тайната школа“. Следват книги за Зодика и Откровението на Свети Йоан – Апокалипсиса. През 2003 г. Мариана Везнева се запознава със снимки на красивите фигури в житните кръгове, които се появяват всяко лято по цял свят. Тя започва да ги разчита и издава няколко книги, посветени на посланията в житата по света. Това са книгите „И ще се разбират с езика на мисълта“, „Окото на всезнанието“, „Тревожният диалог в житните кръгове“, „Житните кръгове говорят“, „Сакрални послания в житните кръгове“, „Бъдещето на света: 12 пророчества за 21 век в символи и знаци“.

Творческият път на Мариана Везнева е белязан от постоянна връзка с невидимите духовни Учители на човечеството от Бялото Братство в Шамбала. Под тяхно ръководство тя пише четирите книги от поредицата „Тайната школа“ през 90-те години на 20 век. В началото на 20 век отново в контакт с Учителите от Шамбала Мариана разбира, че именно от Бялото братство се създават красивите фигури в полята. Част от тях илюстрират вече написаните книги от „Тайната школа“, други съдържат информация за бъдещето на света. На посланията в пиктограмите Мариана Везнева посвещава книгите си от поредицата „Тайното слово“. Нейно е и уникалното разкриване на тайния смисъл на буквите от глаголицата и тълкуването на „Откровението“ – последната част от Библията, направено в духовен контакт със Свети Йоан Богослов. Поклон пред светлата й памет.