Почина един от най-известните футболни агенти - Мино Райола

Той беше представител на Пол Погба и Ерлинг Холанд

Спорт
15:06 - 28 Април 2022
1596
Почина един от най-известните футболни агенти - Мино Райола

Известният футболен агент Мино Райола е починал, съобщиха  медиите в Италия. Споменава се само, че 54-годишният мъж е издъхнал вследствие на заболяване.

През януари той претърпя операция в Милано, като някои издания съобщиха само, че става дума за проблем с белите дробове.

Райола беше може би най-известният футболен импресарио през последните години, но също така си спечели славата на човек, с когото трудно се преговаря и който иска прекалено високи комисионни.

Кончината на Райола може да обърка плановете за редица трансфери, защото той представляваше Ерлинг Холанд и Пол Погба, на които им предстои да сменят клубовете. 

Специално при нападателя на Борусия (Дортмунд) се говори, че има откупна клауза от 75 млн. евро, която обаче трябва да бъде активирана до тази събота.

Според последните информации Райола се е бил разбрал Холанд да премине в Манчестър Сити. И други клубове имаха сериозен интерес към норвежеца, но доста от тях се отказаха заради информациите, че мениджърът бил искал солидна комисионна.

Погба пък си тръгва от Манчестър Юнайтед като свободен агент и се очакваше да иде в Пари Сен Жермен.