Почина и младата жена , пострадала при взривовете край Елин Пелин

Местните продължават да чуват взривовете от складовете

Общество
08:57 - 27 Юли 2024
3647
Почина и младата жена, пострадала при взривовете край Елин Пелин

Почина и младата жена, която пострада много сериозно при взривовете край гара Елин Пелин в четвъртък, съобщиха от "Пирогов". 

20-годишното момиче беше транспортирано в университетската болница в изключително тежко състояние - с 85% изгаряния. Въпреки всички усилия, които са положили екипите, тази нощ тя е починала. Ръководството на болницата поднася съболезнования на семейството и близките на момичето.

Вчера почина и друг от пострадалите - това е нейният баща, 49-годишният доц. Петър Шишков от Минно-геоложкия университет, който е бил там, за да подготви техника за събитие през вчерашния ден. 

Все още са в неизвестност двама души, единият от които е 22-годишният син на собственика на фирмата за пиротехническа техника, а другият - 60-годишен служител на фирмата. 

Преди два дни в района избухна голям взрив в складове за фойерверки и пиротехническа техника. Напълно унищожени бяха 5 от складовете. В шестия, който се намира на известно разстояние, се смята, че се съхраняват около 2 тона тротилов еквивалент. Екипи на място се борят, за да предотвратят възможността огънят да възпламени и него. От изпепелените складове продължават да се чуват спорадични взривове.