Почина Сони Корлеоне от "Кръстникът"

Актьорът Джеймс Каан остави куп забележителни роли и 5 деца

Култура
21:09 - 07 Юли 2022
10090
Почина Сони Корлеоне от "Кръстникът"

Звездата от епоса "Кръстникът" Джеймс Каан е починал на 82 години на 6 юли, съобщиха от семейството на актьора.

В изявлението им се посочва: "С прискърбие ви съобщаваме, че Джими ни напусна вечерта на 6 юли". Подробности за кончината на звездата не се посочват.

Джеймс Едмънд „Джими“ Каан е роден на 26 март 1940 г. в Бронкс, Ню Йорк в семейството на силно религиозни евреи, емигранти от Източна Европа. През дългогодишната си кариера е номиниран за награди "Оскар", "Еми" и "Златен глобус".

Името му добива популярност през 1972 година, след като изиграва ролята на Сони Корлеоне във филма на Франсис Форд Копола – "Кръстникът". Известен като един от най-дивите купонджии и бохеми в Холивуд, Джеймс прекъсва кариерата си за близо десетилетие през 80-те, за да се справи с личните си демони. Сестра му умира от левкемия, а той затъва дълбоко в пристрастеността си към кокаина. Завръща се триумфално през 1987 г. в "Каменните градини" на режисьора, осигурил му звездния статут - Копола.

Актьорът има 4 брака и 5 деца, като синът му Скот Каан също е кинозвезда с номинация за "Златен глобус" за участието си в "Хавай 5-0".

На българските зрители Каан е познат от хитовия телевизионен сериал "Лас Вегас", където играе ролята на управителя на казино "Монтесито" Ед Дилайн.