Почина любим актьор , син на холивудска икона

Любопитно
11:58 - 13 Септември 2024
7585
Почина любим актьор, син на холивудска икона

Чад Маккуин, син на холивудската икона Стив Маккуин, почина на 63-годишна възраст. Той също беше актьор, като стана известен с ролята си във филма „Карате кид“ от 1984 г.

Артър Х. Баренс, адвокатът на Маккуин, потвърди новината пред Fox News. „С натежало сърце обявяваме смъртта на Чад Маккуин, син на известния актьор Стив Маккуин. През 2020 г. Чад претърпя контузия, от която никога не се възстанови напълно“, обясни Баренс.

Роден на 28 декември 1960 г., Маккуин е може би най-известен с ролята си на Дъч, един от хулиганите в оригинала „Карате кид“ и продължението „Карате кид II“. Той също така се появява във филми като "Ченгето от Ню Йорк" и "Червена линия", а според Variety е имало планове той да повтори ролята си в "Карате Кид" в спин-офа на Netflix "Кобра Кай", но плановете така и не се осъществиха.


Извън актьорството Маккуин се фокусира върху автомобилните състезания, подобно на известния си баща. Чад Маккуин също е баща на звездата от "Дневниците на вампира" и "Чикаго Файър" Стивън Р. Маккуин. В социалните мрежи Маккуин често споделяше почит към баща си, който почина през 1980 г. от рак.