Почина най-тежкият българин (ВИДЕО)

Новини
10:22 - 20 Юни 2019
30322
Почина най-тежкият българин (ВИДЕО)

Вчера е починал Гриша Георгиев от врачанското село Лиляче, един от най-тежките българи, който в последните години надхвърли 260 кг тегло, предаде информационна агенция BulNews. Големият мъж, който в последните две години се борел с многото усложнения от гигантските си килограми, е издъхнал във врачанската болница "Христо Ботев", където е приет по спешност във вторник със сериозни сърдечни проблеми.

Днес Георгиев трябваше да бъде бъде транспортиран към столичната клиника "Токуда", след като два дни бе лекуван в кардиологичнотото отделение. Заради усложненото му здравословно състояние и специфичните физически особености лекарите взели решение да го закарат към София.

Според близки до Георгиев, той страдал от куп заболявания вследствие на наднорменото си тегло. Погребението на Гришата, както го наричат в селото му, ще е в събота, тъй като се очаква от чужбина да пристигнат децата му. У нас няма статистика кой точно е рекордьор по килограми, като Гришата и Кирил Искренов от Гигинци си оспорваха "титлата" в последните години.