Починалият боксьор изпил съмнителна ампула

Бокс
20:20 - 24 Септември 2019
7661
Починалият боксьор изпил съмнителна ампула

Нови разкрития по скандала с българския боксьор в Албания. Полицията извика на разпит мениджъра и съотборниците на спортиста, който се е състезавал под чужда самоличност на професионалния ринг.

Един от състезателите разкри пред Би Ти Ви, че на 21-годишния боксьор е дадена ампула с неясно съдържание преди мача. Извиканите за разпит са пътували заедно за Албания с Борис Станчов и треньора му Венцислав Георгиев и са участвали в турнира в град Шкодра, съобщава Би Ти Ви.

В страната той е влязъл като Борис със собствената си лична карта, потвърди албанската полиция пред българското посолство в Тирана. Един от съотборниците му – Руслан Николов, разказа, че преди да излезе на ринга като Исус Величков е бил изключително мотивиран да победи.

Също така видял как приятелят му изпива медикамент два часа преди сблъсъка. Предполага, че веществото не му е дадено случайно и не знае какво е съдържанието му. Подобна ампула Борис пие за втори път. Според Николов течността има връзка със смъртта му, тъй като той е бил в добро здраве. Аутопсията му ще покаже дали е изпил опасен медикамент, или е взел витамин В12, какъвто обикновено се използва от спортистите. Близките на починалия боксьор не знаят дали той е участвал в уговорени мачове.

Борис Станчов не е имал право да се боксира със собственото си име, твърдят съотборниците му от клуба. Засега не е ясно защо е бил без лиценз. Според Тервел Пулев е честа практика наши боксьори да заминават за чужбина през няколко месеца, за да се боксират за пари.

Все още няма връзка с мениджъра на издъхналия боксьор. До късно следобед той беше на разпит в полицията. В студиото на „Тази сутрин” Венцислав Николов, съдия и член на УС на Българския боксов съюз, подчерта, че случаят с разменената самоличност е прецедент. По думите му никой от управителния съвет не е знаел за смяната на личните документи. Междувременно прокуратурата в Албания започна разследване по случая.