ПОЧИТ: Деца написаха трогателни послания за покойния принц Филип (СНИМКИ)

Свят
21:50 - 15 Април 2021
3993
ПОЧИТ: Деца написаха трогателни послания за покойния принц Филип (СНИМКИ)

Милиони британци отдават тази седмица почит пред различни кралски замъци в Обединеното кралство по повод смъртта на принц Филип. Съпругът на кралица Елизабет II почина на 9 април на 99-годишна възраст. Принцът издъхна в замъка Уиндзор, където се изолира заедно със съпругата си още през март 2020 г.

Поданиците на кралицата отрупаха с цветя Бъкингамския дворец, замъка Уиндзор, както и други кралски имения в Лондон.

Деца написаха трогателни послания за покойния принц Филип, нарисуваха му и рисунки, оставиха и детски военни камиончета пред замъците, в които е живял.

През 1940 г. принц Филип се присъединява към Кралския военноморски флот, като получава отличие по време на службата си по време на Втората световна война в Средиземно море и Тихия океан. По време на битка през 1941 г. край бреговете на Гърция умелото му служене помага на екипажа да потопи два италиански крайцера за пет минути. През 1942 г., на 21-годишна възраст, той е един от най-младите офицери, получили звание лейтенант. 

Затова днес на много от писмата и картичките поставени в негова памет се отбелзва, че достолепният принц, роден в Гърция, е истински герой и храбър мъж.

Неговият син - престолонаследникът принц Чарлз и съпругата му Камила днес отидоха пред едно от кралските имения в Лондон и благодариха за почитта към принц Филип.

От кралското семейство помолиха хората да не се струпват пред Бъкингамския дворец, за да оставят цветя, а да почетат паметта на принц Филип у дома.

Погребението ще бъде на 17 април в 15:00 часа местно време в катедралата "Сейнт Джордж", в замъка Уиндзор, в много тесе семеен кръг, само четири дни преди рождения ден на кралица Елизабет Втора, която на 21 април навършва 95 години.