Почивка за Нова година ? Гответе се да бъркате надълбоко в джоба

Между 1000 и 14 000 лева са офертите за празничната нощ в България и чужбина

Новини
09:32 - 12 Октомври 2024
12705
Почивка за Нова година? Гответе се да бъркате надълбоко в джоба

Велинград или Мексико, Велинград или Египет, Велинград или Малдивите? Попадали сте вероятно на различни колажи в социалните мрежи, в които специално внимание се обръща на оферта за Нова година във Велинград, която по цена драстично надскача всички останали. Там хотелите за Нова година са пълни наполовина. Резервират се обикновено по 3 нощувки, а цените започват от 1000 лева и достигат до 14 хиляди лева, разказва НОВА.

„Около 200 квадрата е апартамента, разполага със собствена сауна. На първия етаж има едно помещение и много голям просторен хол, който е 11 метра, със всекидневна. На втория етаж има три отделни самостоятелни спални, със санитарни възли, като едната спалня е по-интересна, има вана в средата на стаята. Апартаментът реално може да събере 8 възрастни. Неговата цена, около 14 хиляди лева, той вече е продаден. Свалили сме го вече, за да може да не дразним. Което е по-евтино от това четирима души да си наемат 4 двойни стандартни стаи“, обяснява управителят на хотел Анна Божкова.

В хотела разказват, че апартаментът въпреки цената си, празен не остава. В делнични дни цената на нощувка е 1300 лева, а през уикенда - 1500. „Хората гледат просто цифри и сравняват много често ябълки и портокали“, допълва Божкова.  

На същия принцип в Банско обявиха и промоционалната цена на сезонната лифт карта до края на ноември. Закупена дотогава, тя ще струва 1700 лева. „Това е най-изгодната карта, колкото повече идваш, толкова по-евтино ти излиза. Ако идваш през всички уикенди през сезона, картата ти излиза около 45-48 лева на ден, Няма по-изгодна карта“, казва маркетинг директорът на „Ски Зона Банско“ Иван Обрейков.

Сезонната карта поскъпва с 200 лева, заради промяната в ДДС ставката в зимните ни курорти. Сега тя вече е 20 процента, срещу 9% миналата година. „Няма в Европа курорт, който да е с такава ставка, навсякъде е 9 процента, дори и Сърбия. И това е пагубно за цяла България, за всички курорти, това го споделяме и на срещи с министъра и с парламентарно представени хора“, добави той.