Почна се: Сарафов изхвърли п**********е* на Гешев

Десислава Пиронева и Даниела Машева са се сраснали с бившия главен прокурор, заяви новият обвинител №1

Общество
13:02 - 16 Юни 2023
13814
Почна се: Сарафов изхвърли п**********е* на Гешев

След като бе избран Борислав Сарафов за главен прокурор, той заяви, че сменя заместниците на своя предшественик Иван Гешев. Десислава Пиронева и Даниела Машева няма да останат, защото те показват привързаност към своя бивш началник. "Те не могат да бъдат отделени от него, бяха заедно на неговите прословути брифинги. Мисля, че би било абсурдно да останат", заяви Сарафов. 

Мадам Пиронева, заместничка на Гешев, ще си намери друга доходна професия

Даниела Машева винаги бе до Гешев. Сега може също да му прави компания

"Настоявам сигналите срещу мен да бъдат проверени незабавно, тъй като те са изфабрикувани под давлението на Гешев. Просто не остговарят на истината. Аз заемах принципни позиции, заради които бяха изфабрикувани и подадени сигнали срещу мен. Не се притеснявам от проверките", заяви Сарафов. 

"Прокуратурата трябва да се изчисти не само от лоши практики, но и от тези, които ги създават. Не може г-н Гешев да го няма, но да останат „Гешевчетата по места”, както ги наричате медиите. Тоест тези, които подчиниха прокуратурата в интерес на бившия главен прокурор или на своя личен интерес, трябва да намерят интереса си другаде. Очаквам подкрепа от министъра на правосъдието. Системата ни боледува, трябва заедно да я лекуваме", заяви още Сарафов.

Той заяви, че след заседанието на ВСС отива на 4-ия етаж на Съдебната палата, където е новото му работно място. 

* В заглавието думата "п*********е" да се чете "прокурорките"