Под карантина ли е президентът?

Болниците няма да върнат нито един спешен пациент, увери здравният министър

Топ
08:53 - 28 Октомври 2020
3882
Под карантина ли е президентът?

По повод твърденията на доц. Кунчев, че ще има поправки заради карантината на президент и премиер, здравният министър Костадин Ангелов обясни, че  законът е за всички и поправки няма да има. Ако президентът през последните десет дни е имал контакт, отговорът ми е да - трябва да е под карантина. Министърът обаче не поставя под карантина, това го правят органите на РЗИ, каза професорът. 

Самият Ангелов не знае дали Румен Радев е под карантина. Здравният министър е под карантина заради контактите си със заразения с коронавирус премиер Бойко Борисов.

Разполагаме с достатъчно легла за болните от коронавирус, въпросът е че за полевите болници трябва да намерим лекари, сега много от тях са болни, заяви пред Нова здравният министър Костадин Ангелов, който в момента е в карантина вкъщи.

Не спираме лечението на българските граждани, няма да има нито един, който да не си получи помощта, ако е спешно, каза той. В момента, в който главният държавен санитарен инспектор предложи мерките, моята заповед беше факт, каза Ангелов. Министърът не смята, че  са закъснели с мерките и увери, че няма политик, който да му е повлиял. 

Ако статистиката е вярна, вероятно е възможно да имаме 600-700 починали, но се надявам това да не се случи, каза здравният министър. Все още нещата са под контрол, скоро ще заработи националния координационен център.

Бюджетът за здравеопазване за 2021 г. е реалистичен - около 500 млн. лв. и още 600 млн. лв. буфер.

С премиера се чуваме по няколко пъти на ден, той е добре, каза проф. Ангелов, но не уточни с какво се лекува Бойко Борисов.