ПОД ПРОЗОРЕЦА НА МИТРОФАНОВА: Махай се, вземи си руските агенти!

Десетки полицаи пазят руската посланичка

Русия
15:30 - 20 Септември 2023
6406
ПОД ПРОЗОРЕЦА НА МИТРОФАНОВА: Махай се, вземи си руските агенти!

Пред руското посолство демонстранти скандират ”Митрофанова вън”, ”Тук не е Москва” и ”Слава на Украйна”. Те разпънаха огромно българско знаме с надпис ”Освобождение”, върху което поставиха украински флаг с по-малки размери.
 
Виждат се транспаранти със зачеркнат символ Z, с надпис "Вън Митрофанова и руските агенти", "Демонтаж на петата колона", "Импийчмънт на Радев", както и знамена на ЕС.

Освен представители на БОЕЦ, в проявата се включиха украински граждани и жители и гости на София.

От организаторите обявиха, че следващите им протести ще са пред президентството и пред парламента.

Демонстрацията пред руското посолство протича при засилено полицейско присъствие, доста по-голямо от това,м което видяхме вчера при миньорите от "Мариците" и овцевъдите на "Дондуков".

Повод за протеста е пореднага скандална и нагла изява на госпожа полковничката. “Убедена съм, че ще победим и всичко ще бъде иначе“, заяви руската посланичка Елеонора Митрофанова пред международния събор на русофилите, който се проведе в събота в Калофер.

Събитието бе организирано от Национално движение "Русофили", ръководено от обвинения за шпионаж в полза на Русия и санкциониран от САЩ по закона "Магнитски" Николай Малинов.