Подариха на Крушарски портрет на великия Лев Яшин

Голово шоу между ветераните на Локо Пд и Динамо Москва на Лаута

У нас
14:28 - 13 Септември 2019
1896
Подариха на Крушарски портрет на великия Лев Яшин

Ценни подаръци получи босът на Локомотив Пд Христо Крушарски покрай шоу мача с ветераните на Динамо Москва. Руснаците му подариха за спомен портрет и биографията на клубната си икона - великият Лев Яшин, считан от мнозина за най-добрия вратар за всички времена.

В компанията на бизнесмена бе легендата на българския футбол Христо Бонев - Зума, който e единият от двамата български футболисти, играли в прощалния мач на Яшин през 1971 г пред близо 100 000 зрители на "Лужники". Другият е славният цесекар Петър Жеков, който дори отбелязва гол.

В Динамо се подготвят за честването на 90 години от рождението на Лев Яшин. Годишната ще се отбележи на 20 октомври, а до края на годината се очаква да излезе и специалния биографичен филм за легендарния вратар, изкарал цялата си кариера в московския отбор.

Иначе ветераните на Локомотив и Динамо (Москва) направиха 3:3 в истинско шоу на „Лаута“. Двата тима изиграха интересен мач, който завърши без победител. Срещата бе изгледана от над 700 зрители.

Старт на мача дадоха легендите Валерий Юрин, Христо Бонев и Гочо Василев.

Локомотив поведе с гол от съблекалнята на Георги Иванов. „Черно-белите“ удвоиха своята преднина чрез Георги Мечечиев. Динамо намали на 2:1, преди Краси Димитров с красив гол да направи 3:1. Гостите стигнаха до равенството 3:3, като последното попадение падна от дузпа.

Снимки: lokomotivpd.com