Подаряват книгата на Иван Костов на избора за лидер на ДСБ (СНИМКИ)

Залата е препълнена, има над 500 члена въпреки пандемията

Новини
11:32 - 12 Февруари 2022
4320
Подаряват книгата на Иван Костов на избора за лидер на ДСБ (СНИМКИ)

Националното събрание на "Демократи за Силна България" (ДСБ) трябва да избре своя нов председател и ръководство. До момента две са лидерските кандидатури - на Атанас Атанасов, председател в момента на формацията, и на неговата заместничка Цецка Бачкова.

Евродепутатът Радан Кънев се отказа от участие в "спора" за председателския пост, защото не иска да поставя на изпитание единството на формацията и защото не е добре, според него, човек да се връща в роля, в която вече е бил.

"Смятам, че трябва да бъдем устойчиви и да продължим това, което успяхме да направим", коментира за БТА председателят на ДСБ Атанас Атанасов. Той поясни, че за времето, в което е бил начело на партията, от извънпарламентарна политическа сила през 2017 г. сега ДСБ има евродепутат, солидно представителство в местната власт и участие в управлението на страната през представителството си в парламента.

На форума ще бъде препотвърдено участието на партията в коалицията, отговори той на въпрос. Но по-важното за нас от ДСБ е да укрепваме и развиваме обединението "Демократична България", защото то даде резултат, посочи Атанасов.

В отговор на въпрос за предсрочни парламентарни избори той отбеляза, че в една парламентарна република всичко е възможно.

"Партиите се създават, за да участват на избори, но ние ще започнем солидно да се готвим за местния вот, който е след година и половина, и да се опитаме да разширим нашето участие в местните органи на управление като коалиция "Демократична България", обясни лидерът на ДСБ.

Националното събрание ще изслуша доклад на председателя, след което ще има политическа дискусия, а след това започва изборът на нов председател и ръководство на ДСБ.

В края на заседанието форумът ще приеме и резолюция на XVII Национално събрание на "Демократи за Силна България".

Преди това подаряваха книгата на Иван Костов, който не присъства на събитието, но за сметка на това там е Екатерина Михайлова. За труда на Костов всеки имаше възможност да остави дарение в специална за това кутия. 

Премиерът Кирил Петков изпрати поздравителен адрес.