Подаваме заявление за нова лична карта във всяко РПУ

Паспортните служби в София ще работят с удължено работно време

Новини
18:02 - 03 Август 2020
2880
Подаваме заявление за нова лична карта във всяко РПУ

От днес всички звена на „Български документи за самоличност” по районните управления в София ще работят с удължено работно време. Гражданите, които искат да подновят личните си документи, могат да го направят от 8:30 до 18:30 часа.

Има и друго улеснение - смяната може да се извърши във всяко едно районно управление, без значение от постоянната адресна регистрация, каквото беше изискването доскоро. 

От тази седмица паспортните служби ще работят и в събота от 8:30 до 14:30 ч. Създаден е график, с който се цели в двете части на София да има по едно работещо звено в районно управление, стана ясно на брифинг на Дирекция „Български документи за самоличност“. 

На 08.08. ще работят службите във Второ и Седмо РУ, на 15.08. – в Трето и Пето РУ, на 22.08. - в Шесто и Осмо РУ. На 29 август ще работят паспортните служби в Първо и Девето РУ.

Личните карти и шофьорските книжки ще важат шест месеца след изтичане на тяхната валидност. Това се отнася само за документите, чиято валидност изтича до 31 октомври.