Подхвърлил 50 лева на полицаи влиза на топло

Новини
14:53 - 30 Март 2021
1528
Подхвърлил 50 лева на полицаи влиза на топло

Ефективна 4-месечна присъда получи 39-годишен жител на казанлъшкото село Ръжена, който е обвиняем по дело за даване на подкуп на длъжностно лице, за да не довърши служебното си задължение.

Вече осъжданият, но условно за шофиране в пияно състояние Асан О. А. застана пред Темида в Стара Загора за случай от 21 декември м.г. След спиране на леката кола, в която е бил подхвърлил една банкнота с номинал от 50 лв. на полицаите от сектор „Охранителна полиция“ и участъка в ромския квартал „Лозенец“, за да скъсат вече написания акт за нарушение на закона за движение по пътищата. Парите били заради установено нарушение – липса на застраховка „Гражданска отговорност“ за автомобила „Фолксваген“, управляван от 31-годишен водач по улица „Витоша“.

При проверка на личните документи се оказало че „щедрият дарител“ е със счупена наполовина лична карта, подкупът е бил даден в условията на изпитателен  срок  за предходна 9-месечна присъда от края на 2020-та година за каране в пияно състояние.

В съдебна зала Асан О.А. е направил пълни самопризнания като е поискал делото да се гледа при съкратено следствие, това му е донесло автоматично намаление на наказанието с една трета. Към четирите месеца при общ режим съставът е прибавил глоба от 200 лева и предходните 9 месеца. Присъдата подлежи на обжалване или протест пред Апелативен съд-Пловдив.