Подигравка: Спряха "зеления" коридор във ВМА 2 часа след отварянето му

Изчерпаха всички ваксини на "АстраЗенека", народът побесня

Топ
12:13 - 01 Март 2021
2764
Подигравка: Спряха "зеления" коридор във ВМА 2 часа след отварянето му

Само 2 часа след като Военномедицинската академия пусна отново "зелен" коридор за ваксиниране извън първите 3 фази от Националния план, медиците спряха боцкането заради изчерпана наличност на препарата на "АстраЗенека". Бързото свършване на дозите вбеси народа, а шефът на ВМА ген. Венцислав Мутафчийски отнесе куп критики в социалните мрежи. 

"Това вече е гавра с хората", коментират желаещи да се ваксинират заради изключително тесния прозорец, оставен за боцкане срещу COVID-19. 

"Това е жива подигравка с хората, през един час пускате и спирате, по зле сте и от циркови клоуни, но самите вие не сте виновни за това", пише Христо Суванджиев след обявлението, че коридорът спира малко след пладне на първи март. 

Сутринта от ВМА обявиха, че в 10,00 часа отново действа бърза писта на ваксина с желаещите да се имунизират с векторния препарат. От там уточниха, че тя е предвидена до изчерпване на наличностите. Проста сметка показва, че дори 30 души да са ваксинирани на всеки 15 минути, това са общо около 200-250 дози, приложени от медиците за 2 часа.