Подпалиха колите на бивша общинарка в Козлодуй

Напълно изгорели са "Фолксваген Пасат" и "Фолксваген Тигуан"

Новини
14:59 - 12 Август 2019
2407
Подпалиха колите на бивша общинарка в Козлодуй

Две коли, собственост на бивша общинарка в Козлодуй са подпалени в неделя през нощта. Сигнал за палежа е подала собственичката им Мария Маркова на 11 август в 1.50 часа чрез телефон 112. Тя съобщила, че пред дома и горят двата и паркирани автомобила.

При пристигане на място е установено, че напълно изгорели са лек автомобил "Фолксваген Пасат" и лек автомобил "Фолксваген Тигуан", съобщиха от областната дирекция на МВР във Враца. Интересното е, че двете машини са били на 50 метра една от друга, така че в подпалването им няма нищо случайно.
По случая в районно управление на Козлодуй е започнато досъдебно производство.

Мария Маркова, която до края на месец март тази година е изпълнявала длъжността заместник-директор "Административно-стопанска дейност" в общинско предприятие "Комунална дейност" – Козлодуй твърди, че палежите не са случайни. Тя е свидетел на разследванията на държавни институции за корупционни практики, злоупотреби и нарушение в предприятието. По думите й чрез действията си е засегнала интересите на редица хора, сред които и тези на кметицата Маринела Николова.

От своя страна Николова е с позиция, в която заявява, че общината се разграничава от деянието и извършителите му. Кметицата Маринела Николова припомня, че през април беше опожарена и нейна кола. Тя е категорична, че ще съдейства за разкриване на престъплението по всякакъв начин.