Подпалвачът на Купола в Благоевград отново в ареста - сега за закана за убийство в кафене

Топ
16:58 - 12 Юли 2022
2090
Подпалвачът на Купола в Благоевград отново в ареста - сега за закана за убийство в кафене

Обвиняемият за подпалване на Купола в Благоевград Орлин Соколов, който е син на бившия адвокат, прокурор и съдия от Дупница С. Соколов, е задържан в неделя в ареста за закана за убийство.

Орлин Соколов е бил в кафе-аперитив на входа на жк „Бистрица“ в Дупница. Между него и друг посетител на аперитива – В. Абрашков, възникнал спор. В хода на разпрата Орлин Соколов се заканил на Абрашков, че ще го убие.

В. Абрашков е потърсил съдействие от полицията в Дупница, като се обадил на тел. 112. На място са пристигнали две патрулки с полицаи и дознател. Всички, които са били в кафе-аперитива, са дали показания, разказаха за „Струма” очевидци на екшъна. Орлин Соколов е задържан за 24 часа в РУ на МВР – Дупница.

За случая е уведомена прокуратурата в Дупница. Очаква се тя да остави за 72 ч. в ареста Орлин Соколов.

През месец септември 2021 г. Орлин Соколов беше задържан за подпалване на емблематичната сграда Купола в центъра на Благоевград. Дни преди опожаряването Орлин Соколов се бил върнал от гурбет в Англия.

По време на разследването се установи, че Орлин и брат му се забавлявали в пиано бара, който е близо до Купола, но отказали да си тръгнат, след като свършило работното време. Наложило се охраната да ги изхвърли от бара.

След като били изхвърлени, те си тръгнали, но Орлин се върнал с туба с гориво, напръскал с него ел. таблото на пиано бара и го запалил. Той беше разпознат от видеозаписи на камери около мястото на пожара.

Орлин Соколов се опита да избяга след пожара през Калотина, но беше заловен.

Пожарът нанесе големи щети не само на пиано бара и Купола, но и на останалите сгради в съседство.