Подпийналият Боил Банов залита във Военния театър

У нас
21:52 - 24 Май 2019
16303
Подпийналият Боил Банов залита във Военния театър

Появата на министъра на културата Боил Банов на тържествената церемония във Военния театър за връчването на наградите "Аскеер" предизвика възмущението на арт гилдията не само заради неподходящото му облекло, но и заради видимо неадекватното му поведение, видя репортер на Lupa.bg.

В разрез с всякакъв дрес код и нарушавайки официалния протокол за подобни официални културни събития, Бонев дойде облечен по дънки и с бяла риза - облекло, подходящо за вечерен бар, но не и за церемонията по награждаването във Военния театър, която при това е навръх най-българския празник - 24 май.

Не само облеклото на министъра на културата бе неуважително към творците, повечето от които бяха спазили протокола и бяха облечени в елегантни вечерни облекла. Номинираните актьори впечатлиха с смокинги и скъпи костюми, а дамите с атрактивните си дълги рокли с голи гърбове.

Най-фрапантно бе обаче поведението на Боил Банов, който пристигна около 20 часа пред Театър "Българска армия" със зачервено лице и лъхащ на алкохол. "Почерпил се е човекът, какво толкова", шушукаха актьори.

Други творци обаче го изгледаха доста странно и укорително и коментираха, че синът на големия актьор Васил Банов е доста на "ти" с чашката. Министърът на културата седна на първия ред на първи балкон и когато започна церемонията, той бе официално представен от водещите. Банов обаче не можа да стане от стола си, а само се наклони напред, почти залитайки.

По-рано днес Lupa.bg разкри, че шефът на културата пелтечи смешно след алкохолен запой пред телевизионната камера на Канал 6 в Сливен. Боил Банов вчера бе на посещение в града под Сините камъни, където се срещна с кмета Стефан Радев и където се изложи подобаващо след къркане в Котел.


Снимки: Агнес Методиева