Подсъдимият Каролев: Има кой да ми носи банани в панделата

Любопитно
15:30 - 29 Юни 2020
4528
Подсъдимият Каролев: Има кой да ми носи банани в панделата

Скандалният финансист Владо Каролев не се стресна от факта, че е даден на съд за нарушаване на карантината в епидемията. Вместо да се сниши, спецът по банково дело се похвали, че откакто е станал „подсъдимият Каролев”, приятелите му в социалните мрежи се множат ежедневно. "Рогатият" експерт нехае за повдигнатите преди няколко дни обвинения и отпраши към къмпинг "Градина", където се отдаде на голямата си страст - каране на сърф.     

„Странна работа, откакто станах “разследваният обвиняем Каролев” (на 23 март) започнах да получавам няколко пъти повече покани за приятелство. А от 4 дни вече съм “подсъдимият Каролев” и поканите, които получаваме на ден са още повече. Днес са 127. Леле мале. Има кой да ми носи банани в панделата.”, изфука се на страницата си във Фейсбук някогашният царист.

Преди няколко дни стана ясно, че Районната прокуратура е дала на съд Каролев за нарушаване на противоепидемичните мерки.

От държавното обвинение съобщиха, че експертът отива на съд и за подбуждане към извършване на престъпление чрез публикация в профила му във Фейсбук.

Белята тръгна още в началото на извънредното положение, когато почти цялата държава бе затворена и напускането на столицата бе забранено. На 22 март, в рамките на извънредното положение, Каролев обаче напусна София и тръгна към Разлог, макар и да не е било неотложно. На следващия ден пък, от профила си във Фейсбук, финансистът описа пътешествието си, с намек /според прокуратурата/, че и други могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки. Финансистът дори бе задържан за 24 часа. 

Пак на същата дата, обвиняемият подразни правораздавателните органи, след като описа с подробности пътешествието си - как е избрал вариант да напусне София, да премине през КПП -то и според обвинението, "изразил пренебрежителното си отношение към въведените противоепидемични мерки". Държавното обвинение разказва за публикация на Каролев, в която той "описателно посочил разходките между Разлог и Банско и указал по какъв начин другите хора могат да заобикалят и нарушават забранителните мерки, посочени в заповеди на министъра на здравеопазването."

Каролев бе пуснат на свобода срещу парична гаранция от 50 000 лева.

Преди месец, финансистът обясни пред Lupa.bg, че си е спазвал законите и не знае всъщност защо е бил задържан. 

"Аз просто обясних, че когато въведоха тези КПП-та, декларацията не е проблем за никого да си я напише и да влезе в София, което си беше факт. Неслучайно след това я промениха. Трябваше да платя 50 000 лева гаранция, за да не стоя в ареста, която, между другото, е много неправомерна. Но съм сигурен, че съдът ще реши в моя полза, ако въобще се стигне до съд.", увери тогава Каролев.