Подводна база на НЛО край Калифорния ?

Американски адмирал подозира съществуването й, но крие точното място

Мистика
23:03 - 29 Октомври 2023
7820
Подводна база на НЛО край Калифорния?

Адмиралът от ВМС на САЩ и океанографът Тим ​​Галодет вярва, че скорошно откритие на океанското дъно може да е свързано с тайна подводна база на НЛО, съобщава Дейли Стар. Контраадмиралът и известен експерт по океанография казва, че има "липса на научно любопитство", когато става въпрос за разследване на изобилието от доказателства за неидентифицирани летящи обекти (НЛО), гмуркащи се в морето.

Той обръща специално внимание на конкретна находка, идентифицирана по време на скорошно сканиране на морското дъно от известния подводен изследовател Виктор Весково. Става въпрос за морското дъно близо до остров Санта Каталина на 35 километра югозападно от Лос Анджелис след многобройни наблюдения на НЛО в района. Виктор Весково открива мистериозна особеност на океанското дъно.

„Не можах да намеря естествено обяснение за това“, казва Тим Галодет. „Аномалията изглежда като клин, изваден от обект, наречен могила. По същество това е подводен хребет - и клинът от него беше напълно изсечен и изместен хоризонтално с два километра".

Възниква въпросът какво се крие зад тази мистериозна находка. Тим Галодет предполага, че това може да е доказателство за подводни НЛО, взаимодействащи с морското дъно или дори подводна инфраструктура, накъдето се насочват тези неидентифицирани обекти.

На този етап Тим Галодет не възнамерява да разкрива точното местоположението на тази възможна „база на НЛО“, но добавя: „Пазя координатите в тайна, защото бях потърсен от продуцент от Netflix и той може би финансира експедиция за гмуркане там".

Галодет единствено уточнява, че това мистериозно място се намира в залива на Южна Калифорния, някъде между остров Каталина и Лонг Бийч. Остров Света Каталина е гореща точка за НЛО от години и известният сблъсък на USS Nimitz с неидентифициран обект през 2014 г. привлече вниманието на света към НЛО.

В допълнение към мистериозното откритие Виктор Весково и Тим Галодет планират да проведат по-подробно проучване на мистериозната структура и ще се опитат да разгадаят нейните тайни. Галодет си сътрудничи с професора по астрономия от Харвард Ави Льоб, който наскоро откри метални сфери с „вероятно извънземен състав“ от дъното на Тихия океан край бреговете на Папуа Нова Гвинея. Льоб твърди, че тези сфери най-малкото могат да бъдат фрагменти от извънземен космически кораб.