Погнаха дясната ръка на Боби Михайлов, виси с 400 бона за ток към БФС

Иван Динов не дал и стотинка – целият масраф се покрил от бюджета на родната централа

Спорт
16:40 - 20 Ноември 2023
120063
Погнаха дясната ръка на Боби Михайлов, виси с 400 бона за ток към БФС

Вече не само Борислав Михайлов е преследван от закона, а същата участ един по един сполетява и неговите близки приятели и колеги в БФС. След като той отказа да хвърли оставка, въпреки че се очаква това да стане тази седмица на Изпълкома, напрежението в обществото ни ескалира.

След като босът на българския футбол беше на разпит в петък за уреждане на мачове за черно тото, финансиране и т.н., стана ясно, че и един от най-близките му хора – Иван Велинов Динов, също е на мушката на МВР.

Според данните спряганият като дясната ръка на Боби М. е наемател на парк-хотел "Бояна" и собственик на ресторант Grande Bar & Dinner, разположени в базата на Българския футболен съюз в резиденция "Бояна" на ул. "Витошко лале" 18.

Оказа се, че бизнесменът и фирмите му дължат 400 000 лева за ток на футболната база, но Иван Динов не дал и стотинка – целият масраф се покрил от бюджета на БФС, с който аверът на Перуката имал подписан договор.

За капак изтече информация, че срещу Динов имало и няколко дела за измами.

Иван Динов участва в управлението на 21 фирми в сферата на търговията на едро, строителство и архитектура, недвижими имоти, екологично третиране на отпадъци, финансов лизинг, енергетика и др.

Схемаджията дърпа конците и във футболния тим Спартак Плевен. Заради връзката си с Боби Перуката футболистите на Иван Динов се ползват с привилегията да тренират на националната база в Бояна.

Преди време тогавашният юноша на плевенския Спартак - Светлин Линев, разкри, че Иван Динов има връзка с уреждането на мачове за "черно тото". Вратарят не скри дълбокото си огорчение от тежкото положение на Спартак. Линев не се поколеба и посочи като основна причина за множеството проблеми на спартаклии – спонсорът по онова време Иван Динов.

"За никого не е тайна, всички го знаят. Има един човек, който не се води никакъв в клуба. Наричат го "спонсор", но колко е спонсор, не се знае. Това е печално известният във футболните среди у нас Иван Динов. Всички знаят с какво е известен. Това се случи и в Плевен по време на първия му престой в Спартак", сподели Линев.

"Първият отбор от юношеските ни групи до 19 години, който официално бе изваден от първенството заради уредени мачове, бе именно Спартак Плевен.

Да караш невръстни момчета да се занимават с такива работи във възраст, в която трябва да се изградят като личности, е меко казано, ужасно. Нещата обаче взеха да се пренасят и в първия отбор. На полусезона бяхме първи, но по някакви странни причини тимът се разби, бяха доведени нови треньори, президент и пр.

Динов бе казал, че ще гоним класиране от "Б" в "А" група, но се оказа май, че говори за "А" окръжна", допълва Линев през ноември 2017-а.