Погнаха го: Викат Живко Коцев на разпит в националното следствие

Днес той е получил призовка с дата за явяване 19 април, петък

Актуални новини
20:05 - 15 Април 2024
3743
Погнаха го: Викат Живко Коцев на разпит в националното следствие

Бившият главен секретар на МВР Живко Коцев е извикан на разпит в националното следствие. Поводът е скандалът, свързан със спецакцията в агенция "Митници".

Днес Коцев е получил призовка от държавното обвинение да се яви на „Г.М Димитров“. Датата за явяването му е 19-и април, петък. По собствено желание, той може да се яви и по-рано. Според информация на bTV Живко Коцев също ще бъде обвиняем по случая с Агенция „Митници“. Коцев не беше открит за коментар.

Темата коментира по-рано от „Капитан Андреево“ вътрешният министър.

„Тежка репутационна щета. Трябва бързо да оправдаем доверието на българските граждани и на нашите европейски партньори .Тук е мястото да поздравя ДАНС, прокуратурата и антикорупционната комисия, които през последните месеци бяха критикувани, но с тази тяхна операция показаха, че работят в перфектен синхрон и стигат до най високите етажи на властта“, заяви Калин Стоянов.

„Ще направим всичко възможно съставът да бъде успокоен и да  му бъдат вдъхнати сили и увереност, да продължим напред въпреки сериозната щета, която претърпяхме като министерство“, посочи Димитър Кангалджиев, главен секретар на МВР.

Утре в парламента временната комисия за скандала ще изслуша шефа на ДАНС Пламен Тончев.