Погребален агент преби жената, с която живее, защото се опитала да го напусне

Мъжът раздава шамари и юмруци в главата и корема пред 4-годишния им син

Общество
18:43 - 29 Ноември 2023 (обновена)
10318
Погребален агент преби жената, с която живее, защото се опитала да го напусне

Поредна жертва на домашно насилие. Този път случаят е от Бургас. 25-годишна жена е пребита от мъжа, с когото живее, а свидетел на побоя става 4-годишният им син. Младата жена е с травми по лицето и главата, настанена е в болница, без опасност за живота.

В нощта на 23 ноември 25-годишната Мария Русчева от Бургас решава да напусне жилището, в което живее със своя приятел и 4-годишния им син. По-рано двамата решили да се разделят по взаимно съгласие. Докато изнася багажа си, мъжът я напада. По информация на бургаския сайт "Флагман" извършителят е 29-годишният Васил Киричев, собственик на погребална агенция. 

Мария Русчева разказва потресаващата жестокост: “С юмруци, с шамари. Главата ми цялата беше в цицини. Тук е лепено, тук е лепено. Накрая ме събори на земята - това, което помня и ме блъскаше в корема и в гърба.”

“Когато станах вече от земята и видях, че всичко е в кръв и главата ми беше в кръв. Взех си детето и си тръгнах", добави тя.

Мария споделя, че мъжът ѝ е посягал и друг път. Има и 3 медицински свидетелства: “Всеки, който го познава и всеки, който се свърза с мен казва, че това не вярва да го направил. Не мога да повярвам, той не е такъв човек.”

Заради преживения стрес с 4-годишното момче ще работи психолог. “Децата са може би 95% свидетели на домашно насилие, което е изключително тежко за тях, защото едно дете не е нужно да бъде ударено от родителя. Достатъчно е просто да види какво се случва с майка му”, каза пред БНТ адв. Невена Чайпек от Центъра по превенция на насилието и престъпността.

Васил Киричев редовно пребивал приятелката си Мария

От Центъра за превенция на насилието в Бургас заявиха, че след случая на Дебора от Стара Загора, в рамките на 10 дни през август са постъпили 14 молби от жени, търсещи помощ.